Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 1. januar 2013

Oppdatering av mykvare i ekkolodd

Som jeg har skrevet om før, har jeg kjøpt kabler for å koble mitt Humminbird Matrix 47 til en PC slik at jeg kan oppgradere mykvaren til siste versjon. Tanken var god, men dette viste seg å være litt mer komplisert enn antatt. Delenummrene og linker finner du i det gamle innlegget.

Etter 4-5 timer med testing og feilsøking har jeg nå endelig fått det til, så her kommer en liten forklaring på hva jeg gjorde.

1- Registrere produktet på www.humminbird.com
Du må serienummeret klart, dette står på enheten. (Her gjorde jeg bommert en, jeg hadde selvfølgeig ikke dette klart) Sjekk så om det i det hele tatt finnes oppgraderinger til din enhet, og last ned nødvendig programvare.

2- Se på tilgjengelig tilbehør på www.humminbird.com
Du kan enkelt se hva som finnes til din enhet etter at enheten er registrert. Om oppdateringen kan gjøres via SD-minnebrikke eller om du må ha PC-kabel ala den jeg kjøpte kommer ann på enheten din. For å si det litt enkelt, så må det nødvendigvis være plass for en SD-brikke i enheten din hvis du skal kunne bruke dette...

3- Hvis du må ha PC-kabel (slik som jeg), må du sannsynligvis også ha en kobling mellom denne kabelen og din PC, siden de fleste PCer i dag ikke passer til den kontakten som Humminbird bruker på sin PC-kabel. (Her gjorde jeg bommert to, jeg skjønte ikke at jeg prøvde å koble kabelen i en kontakt beregnet på prosjektor....) Konverteringsdingsen jeg brukte er det link til i det gamle innlegget.

4- Bommert nummer tre kom når jeg plugget inn konverteringsdingsen mellom min PC og kabelen til ekkoloddet. Det fulgte nemlig ikke med noen driver med dingsen, og min PC nektet plent å "snakke" med dingsen. Hørte jeg "feil, rykk tilbake til start"? Men Google er heldigvis min venn også, og jeg fant denne driveren: http://cl.ly/ffc8eaea513294999fe6

5- Med ekkolodd, kabel, batterier til kabelen, konverteringsdingsen OG driver innstalert, ble det et nytt forsøk. Denne gangen lyktes det, og var faktisk lekende lett. Så nå kan jeg gå våren i møte med den nyeste mykvaren i ekkoloddet mitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar