Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 28. oktober 2012

Steinsfjorden 28.10.12

Som nevnt i innlegget om Øyern, tok vi opp båten lørdag 27.10.12 og kjørte over til Steinsfjorden i steden.

Båten gikk på vannet en times tid før det ble mørkt, så etter å ha lastet av telt og annet turutstyr på en passende øy, benyttet vi det siste dagslyset til å fiske litt.

Fornøyd kaptein konstaterer at vannet holder 8+ grader

Svensken virket også fornøyd med nye jaktmarker

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg liker meg på Steinsfjorden. Det kan hende at det er det klare vannet og lett dramatiske omgivelsene. Eller kanskje jeg rett og slett liker at vannet har rimelig forutsigbare bunnforhold? (Jeg har ikke telling på hvor mange propeller jeg har ødelagt i mer uoversiktlige vann de siste 20 årene.)

Uansett så ga ikke det siste dagslyset noe annet enn et drag på en jigg. Vi satte kursen tilbake til øya med basecampen på. En solid klump med elgkjøtt og noen øl lå der og fristet veldig...

Team Colibris nattleie

Teltliv i minusgrader har sine utfordringer, men med den stjernehimmelen og fullmånen vi hadde er det helt fantastisk å tilbringe høstnatten ute. Når Karl Johan i tillegg gjør underverker med primusen så man kan legge seg stabbmett og med kriblingen man får når man vet man har en dag med fisking foran seg, er livet deilig. Det hjalp også på at vi nå var godt inne i vårt andre utedøgn, så vi hadde aklimatisert oss og merket mindre til kulden.

Et lite bål må til
Morgenen etter våknet jeg med solen, og tittet ut av vinterposen og opp i ett telttak dekket med rim. Vel ute av teltet, var det tydelig at den minusgraden vi hadde når vi krøp i teltet, hadde fått selskap av noen til i løpet av natten.

Bånntæla utstyr

Bånntæla motor

Bånntæla ekkolodd

Etter å ha skrapet av den værste isen av båten, var det bare å sparke fra og komme seg på vannet. Som forventet (litt kjepphøy nå) startet motoren som en drøm, selv om det drøyde vel lenge før kjølevannet kom i gang.

Vi prøvde oss med kasting av diverse jigger flere steder, og jeg mistet en gjedde på 2-3 kilo ved båtripa under vertikalfiske på 11 meter. Vi så gjedda på ekkoloddet under jiggdorging, og jeg slapp jiggen ned på ekkoet. Etter et par sekunder kunne jeg se på ekkoloddet at gjedda steg mot jiggen, og så smalt den på. :)

Fisket var som ventet tregt. Vi måtte virkelig jobbe for å finne gjedder som var bitevillige i dag. Men noen ble det etterhvert.

En snipe har tatt wobleren min

Snipe på shadjigg

Litt utpå dagen fikk jeg et litt tyngre drag på en Alien Eel mens vi jiggtrollet. Den var ikke spesielt stor, men gjeddene i Steinsfjorden er ofte velfødde og forbausende sterke for sin størrelse. Denne frøkna var ikke noe unntak, hun var skikkelig sint. :)

Sinna gjeddefrøken

Brukbar gjedde

Rett etterpå fikk også Karl Johan et slag på jiggen sin, om enn et noe mindre slag.

Snipe på shadjigg
Karl Johans snipe tok forresten en lett modifisert Stormjigg. Den originale hode/ kroken er byttet ut med et lettere hode, og jeg har satt på en stinger.

Modifisert Stormjigg

Karl Johans snipe ble dagens siste før vi tok opp båten og satte kursen hjemover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar