Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 9. september 2012

Vansjø 09.09.12

Siden dorgingen ikke ga noen uttelling i går, rigget vi ned planerboardmast og stangorgel, og lastet opp med agnfisken fra i går og stenger for kasting og vertikalfiske i steden.

Fisket var litt tregt i dag, men som i går ble det litt fisk i dag også. Vi fikk noen abborer på popper, men de litt større borrene som vi hadde gleden av å se i går, var borte i dag. Vi rigget om til vertikalfiske i steden.

Vi bruker stenger som også fungerer fint til det mellomtunge jiggfisket, altså stenger beregnet på ca 10-30g slukvekt, med toppaksjon og meget god følsomhet. Mange foretrekker multiplikatorsneller til dette fisket, men vi brukte haspelsneller med multifilament. Multifilament er nærmest en nødvendighet for å lykkes med dette fisket, ettersom endel av nappene er veldig forsiktige.

Du kan bruke vanlige jigghoder, men jigghodene beregnet på dette fisket (såkalte "Fireballs") har kortere krokstammer enn normalt. Den korte krokstammen gjør at at du får kjørt kroken gjennom skallen på agnfisken, noe som hjelper til å holde den fast så den ikke sklir ned i krokbøyen. De har også et eget øye for å feste senestumpen som man igjen fester treblekroken i som man setter bak på fisken. Det er denne kroken som kalles en "stinger", og som du som oftest kroker fisken med. Senestumpen bør enten bestå av tynn wire, kevlartråd eller grov multifilament. Poenget er at da tåler den en gjedde eller tre før den må byttes.

Lauve rigget med fireball og stingerkrok
Karl Johan fikk et superforsiktig napp, og når tilslaget ble satt ga fisken som var ca 7 meter under oss full gass så stangen hans stod i bue under båten. Noen minutter senere så vi en gjedderygg bryte overflaten:

Gjedde på vei opp.

Jeg fikk gleden av å feste grepet i kjeven og løfte opp for den akk så nødvendige dokumentasjonen, før den fikk friheten tilbake:

Vertikalfisket gjedde.

Noen bomnapp senere (fisken var virkelig finspist i dag) nappet jeg opp et par gjørs også. Som den gode kompis KJ er, tok han bilde av den minste:

Vertikalfisket gjørs.
Så var denne helgen også slutt. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar