Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 19. august 2012

Oslofjorden 19.08.12

Etter en litt mislykket men dog veldig trivelig laksetur til Trøndelag, fikk jeg muligheten til å fiske noen timer midt på dagen her hjemme. Søndag, strålende vær og dagtid er sjelden noe god kombinasjon, men det var uansett en stund siden sist og fiskehungeren var helt klart større enn skepsisen. Dessuten måtte jeg nesten teste at dypriggen fungerte på sitt nye sted, så da var det bare å komme seg avgårde.

Turen begynte helt elendig, nesten så elendig at jeg vurderte å snu. Ved båtslippen på Kadettangen i Sandvika befant stort sett hele Bærums befolkning seg, kanskje ikke helt overraskende med tanke på søndag og knallvær. Jeg hadde aldri valgt denne slippen hvis det ikke var for at jeg bare hadde noen få timer til rådighet, og fiskehungeren var som nevnt stor.

 Jeg har full forståelse for at folk som kun setter ut båten sin en gang eller to i løpet av året knoter litt med både rygging og utslipp og trenger litt tid på båtslippen. Men hvorfor i all verden må idioten av en trønder med Land Rover la bil og henger stå på båtslippen mens han klargjør båten sin? Hva med å flytte luksustraktoren så vi tre andre som står i kø kan komme i gang? Ikke tok han min ytterst vennlige ytring om dette spesielt pent heller.... Jeg mistenker dog at mitt lille hint om alternativ fremgangsmåte hjalp, for to minutter senere var han ferdig.

Uansett så kom jeg meg på vannet i underkant av en time etter at jeg ankom Kadettangen. Jeg slapp dypriggen til 51 fot på utsiden av Taterholmen og satte kursen mot Gåsungene. Dette ga diverse makrellnapp og en minitorsk:


Minitorsk på Strike Pro
Jeg kastet litt rundt Gåsungene, før jeg ga gass over til Steilene hvor det så ut til å være litt mindre båttrafikk. Mens jeg stod og nærmest døste i solskinnet og kastet litt på måfå fikk jeg dagens hyggeligste overraskelse:Kilosørret ved Steilene. :)

Sjøørett på leddet Daiwa Sea Bass Hunter

Ellers fungerte dypriggen brillefint på sitt nye sted foran konsollen.For lokale helter kan det nevnes at fjorden holder 20,5-21 grader midt utpå, vannet er klart og fint og det er ganske lite brennmaneter. Det er endel bøss i vannet, så det ble mye opp og ned når jeg dorget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar