Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 19. januar 2012

Nytt stæsj

Siden jeg uansett skulle den veien i forbindelse med et kundebesøk, stakk jeg innom Topp Fritid i Sarpsborg. De driver med mye artig, blant annet endel fiskeutstyr. Ta en titt på nettsidene for fiskeutstyret deres: http://www.toppfritid.no/fiske/fiskeindex.htm

Tok med meg et stativ for å montere ferdigriggede stenger på vegg, en Grissly dorgeskjei på 50%, noen jigghoder, agnskaller til 10,- per pakke med 4 stk og ikke minst noen shader (jiggkropper) som jeg ikke har sett før:

YUM jiggkropper

Disse er egentlig jiggkropper beregnet på vertikalfiske (Google er kjekt å ha...), noe jeg ikke innså når jeg kjøpte de. De er tydeligvis ment for å fiske gjørs (eng walleye), noe som passer meg utmerket. De er tilsatt lukt- og smaksstoffer, så det blir spennende å teste disse i Vansjø til våren. Bør funke bra på både abbor, gjørs og gjedde, selv om jeg kunne tenkt meg de i litt mer markante farger. Jiggkropper med smak/ lukt kan tidvis utgjøre forskjellen mellom en dårlig dag og en helt grei dag, så jeg har store forhåpninger. :)

Jigghodene fra Berkley derimot har jeg masse erfaring med:


Agnskaller fra Ron Thompson og jigghoder fra Berkley.

Jigghodene fra Berkley finnes i flere vektklasser (10 g her) og farger. Jeg har veldig gode erfaringer med disse hodene, så de er klart favorittene mine til shader om dagen. Agnskallene fra Ron Thompson var et rent impulskjøp fra en tilbudskurv.... Måten du bruker slike på er til dorging/ trolling med agnfisk eller en jiggkropp. Først knyter du et takkel bestående av en eller to treblekroker i passende størrelse. Krokene fester du i agnfisken før du trer senen gjennom agnskallen og knyter på en svirvel. Det er viktig å bruke skikkelige svirvler, gjerne flere i rekke, ettersom dette er en rigg som tvinner endel. Du dytter hodet på agnfisken inn i skallen og sikrer den med en tannpirker som stikkes gjennom et hull i skallen. For å få dette ned i passelig dybde bruker du et blysøkke, en dorgeparavan eller dyprigg. 

Når du dorger med agnfisk, er det viktig at du passer ekstra godt på farten du holder. Agnfisken skal snurre langsomt rundt sin egen akse (litt ala en dårlig justert wobler), og kjører du bare litt for fort blir den langsomme rotasjonene en hvirvelvind som ødelegger agnfisken på et blunk. Når jeg kjører med agnfisk, ligger som regel farten min på 1,4-2 knop. Et annet tips er å strekke agnfisken forsiktig etter at du har festet den i skallen. Hold i hode og hale og strekk fisken forsiktig slik at ryggraden på fisken trekkes litt ut. Poenget er at det er agnskallen som skal styre fisken (ikke omvendt), og en liten strekk gjør at ikke agnfisken roterer feil.  

Jeg kjøpte som nevnt også et stativ for å montere stenger på vegg, noe jeg har en plan om å montere i båthuset på hytta. Nå står stengene stablet i en haug i et hjørne. Skal se om ikke det kommer et oppfølgingsbilde når jeg får montert dette etterhvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar