Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 13. september 2011

Vansjø 11.09.11

Med Mosseelva på 47 kubikk og flom i hele Østfold, regnet vi med tregt fiske. Planerboard og dorgestenger ble igjen på hytta, og vi tok med oss stenger for jiggfiske og vertikalfiske oppover i sjøen. Mosseelva lå på 17 grader, men lenger oppe i sjøen sank temperaturen til drøye 16. Jeg ble egentlig litt overasket over at temperaturen fortsatt lå så høyt med tanke på alt regnet i sommer.

Uansett så suste vi oppover forbi Nåløyet og Abboren og la oss til omtrent her. Vi begynte med vertikalfiske, men endte opp med å bruke kastestengene og jigg primært. For en gangs skyld utfisket forresten Karl Johan meg fullstendig i Vansjø. Hans gule curlytail (curlytail = ormlignende jigg) overgikk mine shader med klar margin (shad = jigg med fiskekropp). Tross i vanskelige forhold og trengt fiske, lyktes vi heldigvis med å ta Vansjøs Grand Slam; gjedde, gjørs og abbor.

Karl Johan med typisk Vansjøgjørs på vertikalfiske.

Noe litt større har tatt jiggen til KJ.


Og opp kom denne gjedda. Den var dypt kroket, så den fikk seg et kakk i skallen. Sjekk smilet på KJ, den mannen liker å drepe....


Dagens siste av totalt 8 gjørs.

Så trass i flom og møkkavær (som riktignok klarnet opp betydelig utover dagen), ga 4 timer effektivt fiske 3-4 abbor, 2 gjedder og 8 gjørs. Slettes ikke værst på en dag da sofaen var alternativet. :)

Jeg har forresten skrevet et innlegg om Vansjø og hvordan du skal angripe de ulike rovfiskene der tidligere. Dette innlegget finner du her:
http://teamcolibri.blogspot.com/2010/11/vansj-hvitfiskparadiset-i-stfold-del-1.html

Forørvrig finner du oppdaterte dato om vannføring og vannkvalitet i Vansjø her:
http://www.morsa.org/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar