Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 10. september 2011

Oslofjorden ved Moss 10.09.11

Endelig et par dager til å fiske. Tross i et noe usikkert værvarsel (hva har det ellers vært denne sommeren?) og flomvann på alle kanter, fikk Karl Johan og jeg båten på vannet ved Jeløya rundt 09.30. Strålende sol og blikk stille!

En strålende fornøyd svenske ratter utover på fjorden.

Kun kort tid etter at vi hadde fått greiene i vannet så vi at det plasket og spratt rett bortenfor oss, og satte kursen dit. Ekkoloddet viste bra med fisk (sannsynligvis sild) rundt en kant, og vi dorget over noen ganger uten resultat. Etter dette dro vi tvers over fjorden til Hortensiden, og der fant vi i hvertfall masse makrell. Vi hadde en stang rigget med bonitogreiene jeg kjøpte for et par uker siden, og oppdaget at det var noe som var oppe og prøvde å ta den svære blekksprutgreia som sprutet avgårde i propellstrømmen bak båten.

Etter å ha studert fenomenet litt nærmere, oppdaget vi at fisken ikke prøvde å ta selve blekkspruten, men svirvelen foran... Ikke verdens største fisk med andre ord. Uansett så vippet Karl Johan ut fluestangen med en Zonker på og fikk fast fisk med det samme.

Svenskens første fisk på fluestang, en minimakrell.

Vi dorget videre, og kun et par minutter senere gjentok fenomenet seg. Det virket som minimakrellen kom opp for å se på blekkspruten, for så å gi seg på svirvelen en meter eller så foran blekkspruten. Ut med fluestangen igjen, og ny minimakrell.

Etterhvert ble det makrell på de andre stengene også.

Heldigvis ble det noen større makrell også, før vi gikk lei makrellen og la oss til å meite med makrell som agn i steden. Dette gav null fisk, til tross for forsøk på flere plasser og dybder. Kun noe smånapping i makrellfileene.

På vei hjem dorget vi enda litt, og du kan sikkert gjette hva resultatet ble:
Ettervert ble været mindre trivelig, så vi dro tilbake over fjorden og inn ved Moss. Der ble det selvfølgelig enda flere makrell, før vi tok opp båten.

I morgen venter Vansjø, hvor elva går med 44 kubikk. Spent på om det gir noe resultater, flom over alt. Men den som sjekker bloggen om en dag eller to får se...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar