Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 13. september 2011

Drivanker kjøpt og testet

Jeg har lenge vært på utkikk etter et brukbart drivanker til jolla mi. Men enten har de jeg har sett vært for store, eller for pinglete. Men endelig fant jeg en variant som var vært å bruke noen hundrelapper på:

Drift Contol drivanker for småbåter.

Denne varianten er passe stor for meg, skikkelig solid, og med gjennomtenkte løsninger for stropper og innhenting. Jeg har testet den både i Oslofjorden og i Vansjø, og tror endelig jeg har funnet et drivanker som fungerer til mitt bruk. Siden jeg har en båt som jeg får helt ned i 1,5 knop dorgefart, trenger jeg ikke ankeret under dorging, men under pilking/ vertikalfiske. Men dette drivankeret bør også fungere under dorging, det er i hvertfall solid nok til å tåle langvarig vanntrykk. Det finnes i flere størrelser, den jeg har kjøpt er 30``.

Et drivanker kan altså brukes både ved vertikalfiske/ kasting og ved dorging. Hele poenget er at det bremser farten på båten. Et drivanker er også en del av "nødpakken" i båten, siden det ved en eventuell motorstopp over vann som er for dypt til ankring kan bremse avdrift mot skjær og ikke minst sørge for at båten får nesen mot bølgene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar