Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 6. mai 2011

Mjøsa - 05.05.11-08.05.11

Vårens vakreste eventyr er fisketur med det faste "vårcrewet". Denne turen starter som regel med planlegging på høsten året før, og er en tradisjon Anders og jeg har hatt i snart 10 år. De siste årene har vi utvidet gjengen med to andre lettlurte galninger også, Stian og Karl Johan. Vi har brukt de siste årenes vårturer i Vänern i Sverige, men i år skulle vi legge turen til Mjøsa.

Anders og jeg har testet våre trollingevner her før noen ganger, men det har blitt noen år siden sist. Nytt av året var dessuten utgangspunktet vårt, nemlig Sveastrand Camping rett nord for Gjøvik. Tidligere har vi vært i området rundt Hamar og Furnesfjorden.

Stian og jeg kom opp litt før de andre gutta torsdag kveld (Karl Johan hadde langt å kjøre, og Anders er Anders...) Vi brukte noen ytterst få minutter på å finne hytta, og så brukte vi litt lenger tid på å finne båtslippen. Slippen er sikkert ok ved sommervannstand, men med den lave vannstanden som vi hadde er det godt å ha liten båt og bil med 4WD. Dette var ingen spøk, med 60 cm fritt fall fra hengeren og ned til vannet. Uansett så lot vi oss ikke stoppe av slike detaljer, og fikk båten på vannet og utstyret rigget opp på nulltid. Akkurat i tid for skumringen tøffet vi ut fra flytebrygga ved campingen og slapp redskapen i vannet så fort vi var utenfor dypkanten.

Turen fikk en fin start når Stian perset med en ørret på 2 kg og 55 cm etter 10 minutter!


Stian med ørret torsdag kveld.


Uten å ta altfor hardt i, tror jeg Stian med dette kan anse at han har fått sin revansje etter mange timer på Vänern med kun gjedder å vise til. :) Etter en liten time kom også Karl Johan opp og hoppet ombord. Hans første erfaring med Mjøsa var motorstopp, noe som kun skyldes en korttenkt kaptein (meg). Jeg visste at batteriet var gåent, og hadde med et nytt i bilen. Men siden fiskefeberen herjet hadde jeg ikke skiftet batteriet før vi la ut. TABBE!

På dette tidspunktet hadde heldigvis Anders kommet frem også, så etter litt kaos fikk vi slep inn til campingen igjen. En noe flau kaptein (meg igjen) druknet sorgen med noen Stella på hytta etterpå.

Fredagen ga delvis bra vær, og nesten blikk. Etter torsdagens kaos sov vi bort morrabettet (for mange Stella kanskje?), men kom oss på vannet etterhvert. Team Ælva med Anders og Stian fikk 3 hvis ikke jeg husker feil, 2 1,8 og 1,5 kg.

Anders.
Team Colibri scoret høyere på antall med 5, men klarte ikke å komme opp over 1,5 kg. Men først noen bilder av forholdene:

 Flytebrygga på Sveastranda camping. Ikke akkurat rift om plassene nå.

 Fredagen bød på blikkstille og endel sol.

 Helt greit å være troller når det er slike forhold.

Så til det dette handler om, nemlig ørret:
 Karl Johan driller ørret.

Der var den gett. 1,25 kg. Det ble endel av disse etterhvert. 

 Avkroking før gjenutsetting.

 Enda en Mjøsørret har falt for Tomic.

Karl Johan med en liten tass.

Meg med "tusenbrødreørret"

Og enda en...

Redskapen med best uttelling for Team Colibri. Tomic Tubby perlemor.

Kveldsfisket på fredagen ga to ørreter til på Karl Johan og meg. En på 1,2 og en på ca 750g. Begge svømmer fortsatt der ute. Team Ælva med Anders og Stian hadde et par run, men kom inn i løpet av natten uten uttelling.

Lørdagen ga strålende vær og litt dis. Vi satte full fart fra campingen og kjørte til Helgøya og Furnesfjorden. Ikke det helt store fisket i dag, Team Colibri kunne notere en kilosørret:
Liten tass på vei ut igjen. Tok en Husky Jerk med rødt hode og hvit kropp.

Team Colibri sett ovenifra. Utrolig hva man kan få plass til på 405 cm.

Båten til Anders.

Lørdagen ga ikke mer enn den ene for noen av oss. Vi hadde dog noen run, og Team Colibri mistet en pen fisk nesten innerst i Furnesfjorden før vi ga oss.

Søndagen følte Karl Johan seg litt sjaber, så han vendt nesen hjemover. Dermed var jeg alene i båten, men med blikkstille og strålende sol går det helt fint å fiske solo. Men strålende vær og rød hud var alt jeg fikk. Så da var det bare å innse at dette eventyret straks var snipp snapp snute:

Opp igjen.

De andre fikk heller ikke noe, og det var tross alt en trøst... Takk for turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar