Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 10. februar 2011

Filmanmeldelse: Ørretjakt

"Ørretjakt i Norge og Sverige" er en norsk film fra Morten Minde, Flemming Wilberg og Tore Nilsen. De tre er utvilsomt ivrige ørretjegere, med fluestang som jaktvåpen, og det er ingen mangel på store ørreter i filmen som viser at gutta vet hva de holder på med. Se http://www.troutfishing.no/ for mer informasjon.

(Foto: www.ssw.no)

Filmen er ca 70 minutter lang, og viser guttas spesialiteter innen ørretfiske med fluestang. Vi følger med til små bekker og elver, til geriljafiske i skogsvann, flyteringfiske etter regnbueørret i Sverige og ikke minst et større vassdrag nordpå et sted. Hovedfilmen er bygd opp som et tilbakeblikk på en sesong, og gir et brukbart inntrykk av praktisk fluefiske. Jeg synes dog det kan bli litt mye "dill" innimellom, og savner mer om flyteringfisket i Sverige. Det meste annet her har jeg sett før, men fisket i Sverige er i hvertfall ganske ukjent for min del.

Tilleggsmaterialet består av en fluebindingsdel, hvor det vises steg for steg hvordan man binder tre av favorittfluene til gutta. Dette fungerer godt, med god forklaring av både det tekniske ved selve fluebindingen, og når disse fluene passer best. Del to av tilleggsmaterialet omhandler entomologi (læren om insekter). Dette er også godt gjennomført, selv om det kanskje er i overkant mye vekt på stille vann. De er flinke til å overføre det som formidles om insekter, til praktisk informasjon om hvilke mønstre man kan brukes til å imitere hvilke innsekter og hvordan fluene bør fiskes. Siste del av tilleggene er en knutedel, som er enkel og grei. Tilleggene er i det hele tatt noe av det bedre ved filmen. :)

Bildekvaliteten er i all hovedsak god, ikke minst med tanke på at deler av filmen omhandler fiske i vanskelige lysforhold som sikkert ikke er helt enkelt å filme på en god måte. Filme er ikke verdt 300,- men siden den nå kan fås til under 200,- leverer gutta en bra film til en fornuftig pris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar